Beställ tryggt från en inhemsk webbshop
Kulturarv från 1950. Stora, röda, ovala frukter, ca 10 cm långa. Italiensk typ med krämigt och saftigt fruktkött, den bästa sorten för pastasås och konservering. Odlas i växthus eller varma utelägen.
Vetenskapligt namn | Solanum lycopersicum 'S. Marzano 2' |
Antal per förpackning | 15 frön |
Slutlig höjd | Korkeus 180 cm |
Växtläge |
|
Blom-/skördetid |
|
Såtid |
|
Planteringsavstånd | 50 cm |
Grotid | 5-15 dygn |
Radavstånd | 50 cm |
Sådjup | 0,5 cm |
i lager | Nej |
Förkultiveras inomhus i krukor februari-april. Fyll krukorna med 2/3 planteringsjord och 1/3 såjord ovanpå. Håll sådden vid 22-25 grader, efter groning 18-20 grader och så ljust som möjligt. Utplanteras efter avhärdning i växthus eller varmt uteläge när frostrisken är över. Uppbindes. Sidoskotten tjyvas.
|
|
|
|
|
|
|
|