Beställ tryggt från en inhemsk webbshop
Bladselleri eller persiljeselleri som den även kallas har en mycket frisk aromatisk sellerismak. Bladen skördas efter hand på samma sätt som persilja och används som krydda i t ex sås, soppa, grönsaksblandningar och sallad. Kan även torkas. Trivs i näringsrik och mullrik jord. Vattna rikligt.
Vetenskapligt namn | Apium graveolens |
Antal per förpackning | Räcker till 5 löpmeter |
Växtläge |
|
Blom-/skördetid |
|
Egenskaper |
|
Årighet |
|
Såtid |
|
Varumärke |
|
Radavstånd | 30 cm |
Sådjup | 0,3 cm |
i lager | Ja |
Så glest i fuktig såjord. Täck mycket tunt med jord. Ställ i 18-20°C för groning, sedan ljust och svalare. Omplantera till 1 planta/kruka i gödslad jord när plantorna är stora nog att hantera. Använd extrabelysning vid tidig sådd.