Beställ tryggt från en inhemsk webbshop
En gammal finsk kulturväxt, från Norra Karelen. Odlades ofta efter att marken svedjats. Knölarna är plattrunda och har gult, blått, rött och brokigt skal. Saftigt och trådfritt kött. Kan skördas efterhand under sommaren. Får alla näringsämnen som den behöver genom att träaska tilläggs i jorden 1–2 kg/10 m². God både rå och tillagad, i gratäng, gryta, ugnsbakad eller till mos.
Vetenskapligt namn | BRASSICA rapa L. |
Försäljningsstorlek | Räcker till 8-10 löpmeter |
Växtläge |
|
Blom-/skördetid |
|
Såtid |
|
Planteringsavstånd | 6-10 cm |
Radavstånd | 30-40 cm |
Sådjup | 1 cm |
i lager | Nej |
Förodling 2-3 veckor före utplantering. Så på fuktad såjord. Avhärda före utplantering. Kan direktsås tidigt på våren eller i början av sommaren, då marken varmnat. Vattna i såfåran innan sådd. Håll sådden fuktig. Täck gärna med fiberduk.
|
|
|
|
|
|
|
|