Tilaa turvallisesti kotimaisesta verkkokaupasta!
KULTTUURIPERINTÖLAJIKE.
Kulttuuriperintölajike vuodelta 1877. Yksi hienoimpia juureksiamme. Mustat, sileät, hienot juuret ovat erittäin hyvänmakuiset. Käytetään parsan tapaan, keitoissa ym. Erittäin vitamiinipitoinen. Sadonkorjuu myöhään syksyllä tai aikaisin seuraavana keväänä.
Viljely: Kylvö suoraan kasvupaikalle maan lämmettyä. Kasvaa parhaiten syvässä, multapitoisessa maassa. Voidaan kylvää myös syksyllä jotta satoa saisi aikaisemmin seuraavana vuonna.
Kylvöaika: huhti-toukokuu/elo-syyskuu
Itämisaika: 10-20 vrk
Kukinta-/Korjuuaika: syys-joulukuu
Tieteellinen nimi | Scorzonera hispanica |
Taimiväli | 10 cm |
Kasvupaikka |
|
Kukinta- tai korjuuaika |
|
Kylvöaika |
|
Itämisaika | 10-20 |
Riviväli | 40 cm |
Kylvösyvyys | 1 cm |
Varastossa | Ei |
Tieteellinen nimi | Scorzonera hispanica |
Myyntikoko | 100 siementä/pss |
Kasvupaikka | aurinko |
Kylvä suoraan avomaalle, kun maa on muokattavissa tai – jos haluat satoa aikaisin keväällä – myöhään syksyllä. Kastele multa ennen kylvöä, ja pidä se koko itämisajan kosteana. Kasvaa parhaiten multavassa hiekkamaassa. Varastoitavat juuret korjataan mahdollisimman myöhään. Satoa voidaan korjata koko syksyn ja seuraavana keväänä heti, kun routa on sulanut.
|
|
|
|
|
|
|
|