FRI FRAKT när du beställer minst: Brevbeställningar över 45 € Hämtpaket över 125 €
Produkten är tillgänglig
En unik växt som odlas som både grönsak och kryddväxt. De uppsvällda delikata bladfästena bildar en sorts knöl som är otroligt smakrik att äta både tillagad och rå. De torkade fröna kan användas både till matlagning och bakning och men är framför allt väldigt populär som brödkrydda. Något som är magiskt gott att göra med denna sort är att karamellisera sötfänkålen med getost eller att ugnsbaka den med chilifrukter och honung.
Sorten innehåller många vitaminer och mineraler och har alltid ansetts ha en positiv effekt på matsmältningen. I Italien där denna sort som populärast är det väldigt vanligt att man avslutar en måltid med fänkål eller fänkålsfrön av just den anledningen.
Vetenskapligt namn | Foeniculum Azoricum-Ryhmä (var. azoricum) |
Antal per förpackning | ca 85 frön |
Växtläge |
|
Blom-/skördetid |
|
Egenskaper |
|
Årighet |
|
Såtid |
|
Varumärke |
|
Grotid | 10-20 dagar |
Radavstånd | 40 cm |
Sådjup | 1-2 cm |
i lager | Ja |
Förodlas inomhus april-maj i planteringsjord eller grönsaksjord. Täck sådden med transparent täckning försedd med lufthål för bästa groresultat men det fungerar även utan. Se till att vattna före sådd och att jorden hålls fuktig under hela grotiden. Försök att avhärda plantorna ordentligt innan de planteras ut och att frostrisken är över. Allra bäst trivs sorten på en solig plats i väldränerad och kalkrik jord. Denna sort kan även sås direkt på växtplatsen när jorden blivit ordentligt uppvärmd. (Viktigt att ta med sig med denna sort är att för tidig direktsådd eller utplantering leder till stockbildning och uteblivna knölar.)
|
|
|
|
|
|
|
|
Sekretesspolicy
Jag godkänner användningen av kakor på webbplatsen, läs mer.