FRI FRAKT när du beställer minst: Brevbeställningar över 45 € Hämtpaket över 125 €
Produkten är tillgänglig
Denna sort har en kryddig och kraftig smak av basilika samt en liten nyans av anis. Växten har en vacker mörklila stam med tjusiga rosalila blommor. Bladen används i många thailändska rätter, oftast som färska men även som torkade. Förutom växtens ätbara egenskaper är sorten även känd för att användas som prydnadsväxt i krukor och blomsterarrangemang. Vi kan varmt rekommendera att göra en kokosgryta med ingefära, kikärtor och thaibasilika eller en läskande örtlemonad med lime och thaibasilika på denna härliga sort.
Vetenskapligt namn | Ocimum basilicum |
Blomfärg |
|
Planteringsavstånd | 25 cm |
Speciellt |
|
Antal per förpackning | ca 280 frön |
Slutlig höjd | 20-30 cm |
Växtläge |
|
Blom-/skördetid |
|
Egenskaper |
|
Årighet |
|
Såtid |
|
Varumärke |
|
Grotid | 5-20 dagar |
Radavstånd | 25 cm |
Sådjup | 0,20 cm |
i lager | Ja |
Förodlas inomhus i såjord mars-april i planteringsjord eller grönsaksjord. Täck gärna sådden med transparent täckning försedd med lufthål för bästa groresultat men allra bäst trivs sorten i mindrivhus. Vattna försiktigt eller använd blomsterspruta för att fukta fröerna. När rötterna börjar titta fram under såkrukan är det dags att plantera om dem till en större kruka. Sorten kan utplanteras när plantorna avhärdats ordentligt och risken för nattfrost är över. Ett tips är att toppa plantorna för att de ska förgrenas och få ett buskigare växtsätt!
Sekretesspolicy
Jag godkänner användningen av kakor på webbplatsen, läs mer.