Beställ tryggt från en inhemsk webbshop
En udda växt i kålsläktet, mycket krispig. Lättodlad och snabbväxande med delikat smak. Det är den uppsvällda stammen strax ovan jordytan som ätes. God att äta både rå och tillagad. Sorten har ett vitgrönt skal. Rik på A- och C- vitaminer samt kalk. Skördas ca 14 veckor efter sådd när knölarna är ca 8cm stora. Trivs i en näringsrik, fuktighetshållande och lucker jord. Vattna regelbundet. Gallra tidigt så inte plantorna trängs. Så gärna 2-3 omgångar för att ha tillgång till fräsch kålrabbi under lång tid.
Vetenskapligt namn | BRASSICA oleracea var. gongylodes |
Försäljningsstorlek | Räcker till 200-250 plantor |
Planteringsavstånd | 20-25 cm |
Växtläge |
|
Blom-/skördetid |
|
Såtid |
|
Radavstånd | 40 cm |
Sådjup | 1 cm |
i lager | Nej |
Sås tidigt, så snart jorden går att bruka fram till juni. Vattna i såfåran före sådd. Håll sådden fuktig. Täck gärna sådden med fiberduk vilket ger snabbare groning och hindrar eventuella angrepp av skadeinsekter. Förodling 4-6 veckor innan utplantering.
|
|
|
|
|
|
|
|