Tilaa turvallisesti kotimaisesta verkkokaupasta!
Itämainen herkku, jolla on pystyt, viisikulmaiset, raikkaanvihreät hedelmät. Mieto, miellyttävä maku. Eksoottinen lisä ruoanlaittoon, esim. wokkiin ja keittoihin. Käytetään tuoreena tai säilöttynä. Itämaisessa keittiössä okraa käytetään usein patojen ja paistosten suurustamiseen, mutta sitä syödään myös keitettynä, paistettuna ja raakana. Viihtyy runsasravinteisella, multavalla, lämpimällä kasvupaikalla.
Tieteellinen nimi | Abelmoschus esculentus |
Taimiväli | 45-60 cm |
Määrä pakkauksessa | n. 30 siementä |
Kasvupaikka |
|
Kukinta- tai korjuuaika |
|
Vuotisuus |
|
Kylvöaika |
|
Toimittaja |
|
Itämisaika | 10-20 vrk |
Riviväli | 50 cm |
Kylvösyvyys | 1 cm |
Varastossa | Kyllä |
Esikasvata sisällä kylvömullassa. Peitä kylvökset kirkkaalla muovilla, johon on tehty ilmareikiä. Pidä kylvöksiä 22–25°:ssa ja itämisen jälkeen n. 20°:ssa. Istuta kasvihuoneeseen tai lämpimälle paikalle ulos, kun hallanvaara on ohi. Voidaan myös kasvattaa sisällä ruukussa. Kastellaan ja lannoitellaan säännöllisesti. Hedelmäpalot kannattaa kerätä 5-10 cm pitkinä, jolloin ne ovat mehukkaimmillaan.