Beställ tryggt från en inhemsk webbshop
Kulturarv. Från 1940-talet. Svensk sort, utvecklad för nordiskt klimat. Mild nötsmak och hög vitamin- och proteinhalt. Används som kokböna, till mjöl för bakning och matlagning m.m.
Vetenskapligt namn | Glycine max |
Antal per förpackning | 60 frö |
Växtläge |
|
Blom-/skördetid |
|
Såtid |
|
Planteringsavstånd | 20 cm |
Grotid | 5-15 |
Radavstånd | 50 cm |
Sådjup | 3-5 cm |
i lager | Nej |
Vetenskapliga namn | Glycine max |
Försäljningsstorlek | 60 siementä/pss |
Slutlig höjd | 40 cm |
Sås direkt på friland i maj-juni när jordtemperaturen är minst 15 grader. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under grotiden. Kan även förkultiveras inomhus. Transparent täckning försedd med lufthål, alternativt lufta regelbundet. Placera i ca 25 grader. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Täck gärna med fiberduk. Skörda regelbundet för rikligare skörd.
|
|
|
|
|
|
|
|