Tilaa turvallisesti kotimaisesta verkkokaupasta!
KULTTUURIPERINTÖLAJIKE
Kulttuuriperintölajike vuodelta 1940. Ruotsissa jalostettu lajike. Yksi harvoja lajikkeita joka kehittyy hyvin Pohjolan ilmastossa. Mieto pähkinämäinen maku. Sisältää paljon proteiineja ja vitamiineja. Käyttö keittopapuna. Soijajauhoa käytetään leivontaan ja ruoanlaitossa.
Viljely: Liota siemeniä 1 vrk ennen kylvöä. Kylvö suoraan kasvupaikalle touko-kesäkuussa maan lämmettyä minimi 15 asteeseen. Kastele maa ennen kylvöä ja pidä kosteanan itämisen ajan. Voi myös esikasvattaa sisällä. Peitä kylvös reiítetyllä muovilla ja sijoita kylvös noin 25 asteeseen. Istutus ulos karaistuksen jälkeen, yöpakkasten loputtua. Peitä harsolla. Korjaa satoa säännöllisesti.
Yksivuotinen
Kylvöaika: touko-kesäkuu
Itämisaika: 5-15 vrk
Kukinta-/Korjuuaika: elo-syyskuu
Tieteellinen nimi | Glycine max |
Taimiväli | 20 cm |
Kasvupaikka |
|
Kukinta- tai korjuuaika |
|
Kylvöaika |
|
Itämisaika | 5-15 |
Riviväli | 50 cm |
Kylvösyvyys | 3-5 cm |
Varastossa | Ei |
Tieteellinen nimi | Glycine max |
Myyntikoko | 60 siementä/pss |
Täysimittaisen kasvin koko | 40 cm |
Kasvupaikka | aurinko |
Liota siemeniä ennen kylvöä 1 vrk. Kylvä suoraan avomaalle touko–kesäkuussa, kun maan lämpö on vähintään 15°. Kastele multa ennen kylvöä. Voidaan myös esikasvattaa sisällä. Pidä kylvöksiä n. 25 asteessa. Kun hallanvaara on ohi, istuta karaisun jälkeen ulos. Taimet on hyvä peittää harsolla. Saat enemmän satoa, jos korjaat sitä säännöllisesti.
|
|
|
|
|
|
|
|