Tilaa turvallisesti kotimaisesta verkkokaupasta!
KULTTUURIPERINTÖLAJIKE.
Kulttuuriperintölajike vuodelta 1894. Harvinainen kurkkukasvi. Herkulliset, munanmuotoiset, kellanvalkoiset hedelmät, jotka korjataan pieninä. Käytetään tuoreena sekä ennen muuta erilaisissa etikkasäilykkeissä, pickelseissä ym. Hauska, helposti kasvatettava kasvi avomaalle ja kasvihuoneeseen.
Viljely: Esikasvatus sisällä. Peitä kylvös rei´itetyllä muovilla ja sijoita noin 25 asteeseen, itämisen jälkeen 16-20 asteeseen. Istutus ulos karaistuksen jälkeen, yöpakkasten loputtua. Poista kasvupiste 5-7 lehden kohdalla ja sido sivuversot tukeen. Kasvatus lämpimällä paikalla avomaalla tai kasvihuoneessa. Korjaa satoa säännöllisesti.
Kylvöaika: helmi-huhtikuu
Itämisaika: 5-15 vrk
Kukinta-/Korjuuaika: heinä-syyskuu
Tieteellinen nimi | Cucumis sativus |
Kasvupaikka |
|
Kylvöaika |
|
Taimiväli | 50 cm |
Itämisaika | 5-15 |
Riviväli | 100 cm |
Kylvösyvyys | 1-2 cm |
Varastossa | Ei |
Tieteellinen nimi | Cucumis sativus |
Myyntikoko | 15 siementä/pss |
Kasvupaikka | aurinko |
Esikasvata sisällä taimimullassa. Peitä kylvökset kirkkaalla muovilla, johon on tehty ilmareikiä. Pidä kylvöksiä noin 25 asteessa ja itämisen jälkeen noin 16–20 asteessa. Kun hallanvaara on ohi, istuta taimet karaisun jälkeen ulos. Kun taimiin on kehittynyt 5–7 lehteä, latvo kasvupisteestä ja tue sivuversot. Kasvata lämpimällä paikalla ulkona tai kasvihuoneessa. Korjaa satoa läpi kauden.
|
|
|
|
|
|
|
|