Tilaa turvallisesti kotimaisesta verkkokaupasta!
Keltasipuli 'Stuttgarter' on kestävä ja perinteinen lajike, joka sopii monenlaiseen käyttöön miedon ja maukkaan makunsa vuoksi. Hieman aikaisempi kuin keltasipuli ’Sturon’. Sen sipuli on litteänpyöreä.'Stutgarter' on hyvä varastointilajike ja sen voi myös pakastaa.
Kukinta- tai korjuuaika |
|
Taimiväli | 10 cm |
Riviväli | 20 cm |
Kylvösyvyys | 3-4 cm |
Varastossa | Ei |
Sipulit istutetaan toukokuun lopulla lämpimään maahan, aurinkoiselle paikalle niin, että kärki jää kunnolla näkyviin. Sipulit kannattaa liottaa ennen istutusta noin tunnin ajan 40 asteisessa vedessä. Liotus ehkäisee sipulin naattihometta. Paras kasvualusta on multava hiekkamaa. Istukasväli yleisimmillä sipuleilla on 5–10 cm, riviväli 20–30 cm. Kookkaimmilla lajikkeilla kannattaa käyttää suurempia välejä. Sipuli on huono kilpailija, joten kitkemisestä ja haraamisesta kannattaa pitää huolta.
|
|
|
|
|
|
|
|